Nieuwjaars- en Driekoningenzingen in Kortenaken

Kortenaken driekoningenzingen

Dit jaar mag er opnieuw gezongen worden met Nieuwjaar en Driekoningen. De gemeente dringt er op aan om geen grote groepen te vormen.

Kinderen kunnen weer huis-aan-huis gaan met hun mooiste gezang. Er wordt wel gevraagd om zich niet in grote groepen te verplaatsen en afstand te houden als men zingt. De pannenkoekennamiddag wordt vervangen door een leuk en lekker alternatief.

Het Nieuwjaars- en Driekoningenzingen is elk jaar een succesvolle activiteit in Kortenaken. Normaal gaan er op 31 december en 6 januari honderden kinderen van deur tot deur om te zingen.

Jaarlijks wordt er op 31 december ook een pannenkoekenbak georganiseerd door de Jeugdraad en dienst Vrije Tijd. Omwille van de coronacrisis kan deze pannenkoekenbak helaas niet doorgaan. In samenwerking met de jeugdraad voorziet de gemeente daarom dozen snoep die te vinden zullen zijn op 31 januari vanaf 10 uur aan de volgende jeugdlokalen: KLJ Kersbeek, KLJ Hoeleden, KSA Kortenaken, KLJ Waanrode en Jeugdhuis de Peulschil in Stok.

“Het is uiteraard niet de bedoeling om de hele doos mee te nemen, maar neem er gerust een snoepje uit als beloning voor jouw gezongen liedje”, zegt schepen van Jeugd, Griet Vandewijngaerden (Vooruit).

Lees meer over