Morgen vuurdoop voor nieuwe uitbater cafetaria sporthal Kortenaken

7 mei 2021 | 14u58 | Gepost door rik.poulman@te…
Vruen Kortenaken
Het gemeentebestuur van Kortenaken doet er alles aan om café- en restaurantuitbaters te helpen bij de heropening van hun terras. “Wij bieden logistieke ondersteuning in de vorm van nadarhekken, banken en uitgebreide terrasvergunningen”, verklaart schepen van Lokale Economie Niels Willems.

“Een stad of gemeente zonder horeca mist een groot stuk gezelligheid”, aldus Willems. “We zijn dan ook blij dat de horeca weer deels kan opstarten. Uiteraard is dit niet voor iedereen evident en zijn de uitbaters sterk afhankelijk van het Belgische weer. Ook de afstand van 1,5 m die bewaard moet worden, zorgt voor extra uitdagingen."

De gemeentelijke diensten contacteerden de uitbaters om te horen waar en hoe zij hulp konden gebruiken. Zo kunnen horecazaken nadar ontlenen voor het afbakenen van hun terras en werd er extra ruimte ter beschikking gesteld voor een eventuele uitbreiding.

Willems: “Op die manier willen we het mogelijk maken op een veilige doch rendabele manier herop te starten."

Na lang wachten mag Pieter Boesmans, de nieuwe uitbater van de cafetaria verbonden aan sporthal De Vruen eindelijk in gang schieten. Het wordt voor hem extra spannend.

Lees meer over