Medewerkers kinderopvang worden deze week in de bloemetjes gezet, ook in Kortenaken

Kinderopvang
Het gemeentebestuur van Kortenaken zet, bij de buitenschoolse opvang Kieke-Boe haar medewerkers in de bloemetjes. Ze doen dat naar aanleiding van de Week Van De Kinderopvang die nog loopt tot 17 oktober. Kortenaken wil de medewerkers bedanken voor hun dagelijkse inzet en daarom krijgen ze allemaal een Kortenaken Cadeaubon.

"Meer dan 250 gezinnen doen jaarlijks een beroep op onze 9 kinderbegeleidsters," vertelt schepen van Kinderopvang, Griet Vandewijngaerden (Vooruit). “Dagelijks worden ze toevertrouwd met ons meest kostbare bezit en maken ze zo deel uit van die eerste belangrijke 1000 dagen van een kind. Zo bouwen ze vanuit de kinderopvang mee aan onze toekomst. Kleine stapjes die daar worden gezet kunnen doorgroeien in buitengewone sprongen."

 Dat laatste is meteen ook het thema van de week. “Kinderopvang is meer dan opvang tijdens de werkuren. Het biedt ontwikkelingskansen, opent een deur op de wereld, vormt een proeftuin van diversiteit, creëert een ontmoetingsplaats en leerplaats en dat allemaal in een warme en uitnodigende context.

Vandewijngaerden hoopt dat ouders en kinderen hun begeleiders deze week zullen verrassen met een complimentenkaartje of een woordje van dank.

Lees meer over