Leef je maar eens uit tijdens workshop van bekend illustrator Jan De Kinder in Kortenaken

Jan De Kinder
Creatieve zielen kunnen op woensdag 28 juli terecht in de bibliotheek van Kortenaken voor een workshop met Jan De Kinder.

Voor wie Jan nog niet kent, maar het is nauwelijks te geloven dat je hem niet zou kennen, hij woont in Tienen en studeerde toegepaste grafiek aan het Sint Lucas te Brussel. In Leuven volgde hij een opleiding tekenkunst en grafiek aan het SLAC. In 2002 debuteerde Jan met het prentenboek Mathilde. Sindsdien werd zijn werk al vertaald in 16 talen. In zijn tekeningen en verhalen gaat hij op zoek naar directe vertelkracht, humor, sfeerschepping en het weergeven van emoties. Naast tekenen en schrijven heeft Jan een passie voor eenwieleren, circus, theater, straattheater, improvisatie, clownerie en vertellen.

De creatieve duizendpoot neemt je mee in deze workshop, jongleert met koffie, houtskool en gum en maakt tekeningen op grote vellen papier. Vervolgens opent hij de kamishibai en vertelt. Je mag daarna zelf aan de slag met tekentechnieken als sjabloon, monotype, stempel, collage en nog veel meer.

De activiteit start om 15 u. Je kan inschrijven via de Facebookpagina of de website van de bibliotheek van Kortenaken. Een drankje en iets lekkers is voorzien voor alle deelnemers.

Lees meer over