Lange tijd beperkte dienstverlening De Lijn in Kortenaken

De Lijn
Bij aanvang van het nieuwe schooljaar vanaf 1 september zullen de schoollijnen 561 (Zoutleeuw-Oplinter) en 565 (Kortenaken-Herk-de-Stad) in Waanrode en Kersbeek-Miskom voor een langere tijd een beperktere bediening hebben ten gevolge van de rioleringswerken op de Heerbaan. Buslijn 391 (Tienen-Tielt) zal op de kermisdagen van Waanrode (30 augustus en 2 september) ook een aangepaste dienstverlening kennen.

“Tijdens de eerste fase van de rioleringswerken op de Heerbaan werd het kruispunt met de Groenstraat zo lang als mogelijk beschikbaar gehouden voor de bussen van De Lijn. Daardoor kon de bediening van het schoolvervoer vorig schooljaar nog worden gegarandeerd”, licht schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Kristof Mollu de regeling toe. “De rioleringswerken zijn nu verder gevorderd waardoor de bussen op dit kruispunt niet meer door kunnen. Vandaar dat de schoollijnen 561 en 565 ook een omleiding moeten volgen. Dat heeft voor gevolg dat er zowel in Kersbeek-Miskom als in Waanrode enkele haltes niet worden bediend door beide lijnen waardoor reizigers zijn aangewezen op vervanghaltes. Begin juli werden de bewoners via een brief verwittigd.”

Wegens de kermis van Waanrode op maandag 30 augustus en op donderdag 2 september zal buslijn 391 telkens vanaf 17 uur verschillende haltes niet kunnen bedienen. De omleidingen met vervanghaltes zijn terug te vinden op de haltepalen en op de website van De Lijn.

Info: www.delijn.be

Lees meer over