Kruispunt in Kersbeek-Miskom tien weken afgesloten voor laatste fase rioleringswerken

19 April 2022 | 08u39 | Gepost door rik.poulman@te…
Wegenwerken Kortenaken

Fase 4 van de aanleg van “Verbindingsriolering Velpe” in de Kortenakense deelgemeente Kersbeek-Miskom wordt op 25 april aangevat. Het kruispunt van de Heerbaan met Kersbeek-Dorp wordt hiervoor twee en een halve maand afgesloten.

In het voorjaar van 2021 gingen ingrijpende rioleringswerken in Kersbeek-Miskom in verschillende fases van start. Momenteel wordt nog gewerkt op de Heerbaan tussen de Hollestraat en Kersbeek-Dorp. Bij aanvang van de 4de fase gaan buslijnen 391 en 565 vanaf eind mei een kortere omleiding volgen.

Burgemeester Kristof Mollu (CD&V): “Momenteel is men bezig met de aanleg van de fietspaden en midden mei zal op het gedeelte tussen de Hollestraat en Miskom-Dorp de onderlaag van de rijweg in asfalt worden aangelegd. Vanaf maandag 25 mei kunnen heel wat scholieren terug via hun normale reisweg naar school. De omleiding van schoollijn 561 blijft behouden omdat de Heerbaan richting Kersbeek nog steeds is opgebroken. De fietspaden worden op dit gedeelte nog voor het bouwverlof aangelegd en deze fase zal volledig zijn afgewerkt tegen het najaar.”

Onderbroken

Vanaf maandag 25 april starten de effectieve rioleringswerken in deze laatste fase van de werken. Vanaf dan zal ook het kruispunt van de Heerbaan met Kersbeek-Dorp onderbroken zijn. Hierdoor moet het centrum van Kersbeek en de bewoners van Kersbeek-Dorp, de Doddelbergstraat en de zijstraten ontsluiten via de Doddelbergstraat/Dorpsstraat naar de Tiensesteenweg (N29). Ook zaal Servaas, kleuterschool De Vlindertuin en kinderopvang Stekelbees zijn enkel langs die kant nog bereikbaar.

“We beseffen dat deze werken een grote impact hebben op de ontsluiting van Kersbeek, maar door de werken nu te starten wordt er 5 weken gewonnen en zal deze fase klaar zijn voor het bouwverlof dat start op 8 juli”, zegt de burgemeester. “De aannemer zorgt ervoor dat het kruispunt van de Heerbaan met Kersbeek-Dorp tegen het bouwverlof opnieuw toegankelijk is en de fietspaden tegen dan zijn aangelegd alsook de onderlaag in asfalt. Deze week ontvangen alle inwoners van Kersbeek-Miskom nog een bewonersbrief met info over de werken.”

Lees meer over