Kortenaken wacht bang af na corona-uitbraak in vrije basisschool

Trip trap Kortenaken
Dat we nog lang niet verlost zijn van het coronavirus, staat nu wel vast. Vorige week kende Glabbeek een enorme piek en nu slaat het wild toe in de vrije basisschool Trip Trap in Kortenaken. Ook in Tienen werden een paar gevallen in scholen gesignaleerd.

Volgens burgemeester Stefaan Devos (CD&V) testte de juf van het vierde leerjaar donderdagavond positief. Maandag in gebleken dat in totaal zeven leerlingen van de klas positief testten waarop heel de klas in quarantaine ging.

Burgemeester Devos: “Geen enkele van de leerlingen vertoonde vorige vrijdag ook maar enig symptoom, maar uit voorzorg lieten de ouders van twee leerlingen hun kinderen testen. Voor één leerling was de uitslag positief. Daarop werden vorige zondag alle leerlingen van de klas eveneens getest.”

Hoewel opnieuw geen van de leerlingen symptomen vertoonden, stond het vast dat er toch zes een besmetting opliepen. Op advies van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland werden alle leerlingen, alle leerkrachten en de BKO-begeleiders onderworpen aan een test. De resultaten daarvan worden morgen bekend gemaakt. Kortenaken wacht met een bang hart naar het verdict.

Op aandringen van het CLB en de eerstelijnszone blijft de school. Alle maatregelen worden op school goed nageleefd. Ook de leerlingen dragen een mondmasker om zichzelf en de anderen te beschermen.

Lees meer over