Kofferbakconcerten Kortenaken uitgesteld naar latere datum

kofferbakconcert
De Kofferbakconcerten van zondag 28 maart en het Eibos van zaterdag 3 april moeten door de coronacrisis noodgedwongen worden verplaatst naar een later moment. "Bijzonder jammer maar onvermijdelijk”, zegt Griet Vandewijngaerden, schepen van jeugd en cultuur.

De verstrengde coronamaatregelen hebben ook een effect op de lokale activiteiten. In Kortenaken besliste de gemeentelijke crisis-cel om de eerstvolgende gemeentelijke evenementen uit te stellen. De Kofferbakconcerten op 28 maart zouden 7 bekende artiesten tot aan de voordeur bij inwoners brengen waar zij 2 nummers zouden zingen. Voor deze activiteit wordt nog gezocht naar een nieuwe datum, in samenspraak met de artiesten. Het Eibos verandert in het Meibos en zal op zaterdag 22 mei plaatsvinden, onder voorbehoud van verdere maatregelen. Je weet maar nooit. Alle ingeschrevenen werden intussen via mail op de hoogte gebracht.

De schepen is er het hart van in. "Iedereen snakt naar een moment van plezier en ontspanning. We hebben met het hele team de schouders onder deze projecten gezet om dat op een coronaveilige manier te kunnen organiseren. Maar in de huidige coronasituatie kunnen we niet anders dan onze verantwoordelijkheid nemen en deze activiteiten uitstellen."

"Beide activiteiten waren in een mum van tijd uitverkocht. Deze tickets blijven ook gewoon geldig tot de volgende keer want gelukkig betekent uitstel geen afstel," besluit schepen Vandewijngaerden.

Lees meer over