Jongeren in Kortenaken halen skateboard weer te voorschijn

27 April 2021 | 10u10 | Gepost door rik.poulman@te…
skaten
Het ontbreekt het gemeentebestuur van Kortenaken momenteel aan de nodige middelen voor de uitbouw van een skatepark. Toch krijgen jongeren de kans om op woensdag 26 mei hun skatekunsten op te frissen tijdens de eerste skateboardinitiatie, in samenwerking met Sport Vlaanderen.

Van 1 tot 31 mei organiseert Sport Vlaanderen de actie 'Buiten beleef je meer' die in 2021 volledig in het teken van skateboard staat. Met deze actie willen ze jongeren van 8 tot 18 jaar opnieuw aan het sporten krijgen, of hen skateboarden laten ontdekken.

Schepen van sport, Kristof Mollu (CD&V): "Skaten is al enige tijd aan een opmars bezig. Jongeren herontdekken het skateboard of de inlineskates. Deze legislatuur zijn er echter geen middelen beschikbaar voor de uitbouw van een skatepark. Met de organisatie van dit soort initiaties hopen we deels in te spelen op de stijgende populariteit van deze sport."

Ben je tussen 8 en 18 jaar, dan kan je je via vrijetijd@kortenaken.be inschrijven. Elke deelnemer krijgt trucjes en oefenstof volgens de individuele mogelijkheden. Verschillende niveaus zijn dus welkom. Er zijn twee sessies gepland, van 13.30 tot 15 u. en van 15.15 tot 16.45 u.

Het initiatief gaat door op parking Den Hoek. Het dragen van beschermingsmateriaal is verplicht (helm, knie-, elleboog- en polsbescherming). Een eigen skateboard is niet noodzakelijk.

Meer info: Sportdienst - 011 58 62 78 - sportdienst@kortenaken.be 

Lees meer over