Gratis kapotte spullen door de waterellende naar het containerpark brengen

containterparkkortenaken
Omwille van opkuiswerken zal het containerpark in Kortenaken op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli gesloten blijven maar vanaf maandag kan je er gratis spullen binnenbrengen die kapot gingen door de wateroverlast van donderdag 15 juli.

Ook het containerpark in Kortenaken bleef niet gespaard van de waterellende en om die reden blijft het park twee dagen dicht.  Op maandag en dinsdag daarentegen kunnen getroffen inwoners er uitzonderlijk terecht van 13 uur tot 17 uur. 

Burgemeester, Stefaan Devos: "Ook in het recyclagepark stond het water tientallen centimeters hoog. Dit veroorzaakte onder andere schade aan het toegangssysteem. Zowel vandaag als morgen is er nog heel wat opkuiswerk nodig. Onze prioriteiten liggen nu bij het bijstaan van onze inwoners die hulp nodig hebben en het vrijmaken van de rijweg. Daarom zijn we genoodzaakt om de deuren zowel vandaag als morgen nog gesloten te houden. Toch willen we onze getroffen burgers de kans geven om zo snel mogelijk hun afval ten gevolge van waterschade, kwijt te geraken. Daarom openen we uitzonderlijk op maandag en dinsdag voor hen gratis de deuren."

Bedoeling is vooral dat burgers die waterschade hebben, hun kapotte spullen gratis kunnen binnenbrengen. Het initiatief kadert in een samenwerking die intercommunale Ecowerf aangaat met steden en gemeenten die de kosten voor het inleveren dragen. 

De parkwachter controleert of je in een getroffen straat woont en alleen spullen die kapot gingen door het water mogen gratis ingeleverd worden.

Aan andere bezoekers wordt gevraagd om hun bezoek uit te stellen tot een later moment.

Lees meer over