Fietsend de bak- en brouwgeschiedenis leren kennen in Kortenaken

Bakker- en brouwroute
Op 11 juli organiseren ze een Kortenaken een fietstocht waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis van het bak- en brouwproces in de gemeente. Onder noemer Bakken en Brouwen wacht de deelnemers een fietstocht van 29 km. die hen bij de bakkers en brouwers van vroeger en nu brengt. Filmpjes en een spel brengen het erfgoed tot leven voor de kinderen.

Dit is text

"In 2020 kon je met de fiets alle kastelen in onze gemeente ontdekken tijdens de Kastelenspeurtocht. Dit jaar breien we hier een vervolg aan en zetten we de Kortenaakse bakovens en (vroegere) brouwerijen in de kijker. Onderweg zijn er enkele tussenstops gepland waar je naar hartenlust kan ontdekken en proeven", legt schepen van Erfgoed Niels Willems it(N-VA) uit.

Voor de kinderen is er een interactief erfgoedspel voorzien. “Samen met het personage Kobe gaan ze op zoek naar een leuke verrassing. Langs de route zijn er QR-codes te vinden die hierbij zullen helpen.”

De nieuwe fietsroute wordt, net als het erfgoedspel, ingehuldigd op zondag 11 juli, vooraf inschrijven is verplicht. Beiden blijven ook nadien beschikbaar.

Het evenement gaat op 11 juli van start vanaf 13 uur en vertrekken doe je in verschillende tijdssloten aan zaal Bergendal in Waanrode. Kinderen, ouder dan 12 jaar, betalen 5 euro, van 3 tot 12 jaar kost het 3 euro en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis deelnemen.

Meer informatie krijg je bij de dienst VrijeTijd (vrijetijd@kortenaken.be - 011 58 62 62 - https://www.kortenaken.be/)

Lees meer over