Extra mobiele camera in de strijd tegen zwerfuil en sluikstorten

Kortenaken- Een extra mobiele camera in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.
Kortenaken zet een extra mobiele camera in om sluikstorters te betrappen.De strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten blijft dan ook een van de topprioriteiten voor het gemeentebestuur. Er wordt aan inwoners, die een sluikstort opmerken, gevraagd dit te melden bij de milieudienst.

"Sluikstorten en zwerfvuil blijft een probleem, ook in onze gemeente. Ondanks de vele sensibiliseringsacties en het repressief optreden tegen overtreders, blijven we ermee geconfronteerd worden," legt schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden (Vooruit) uit. "Of het nu gaat om een blikje dat wordt weggegooid tijdens een fietstocht of zakken vol afval, het opruimen van zwerfvuil en sluikstort kost de gemeente handenvol geld. We kunnen gelukkig ook een beroep doen op de vele Mooimakers in onze gemeente. Zij helpen vrijwillig mee om Kortenaken proper te houden."

Eerder zette de gemeente al een aantal vaste camera's in en één mobiel exemplaar, daar komt nu dus een tweede mobiele camera bij. "Op die manier kunnen we 2 camera's verplaatsen tussen de locaties waar er regelmatig gesluikstort wordt."

Aan de inwoners wordt gevraagd om locaties waar dikwijls sluikstort te vinden is, door te geven aan de milieudienst op het nummer 011/58.62.65 of door een mail te sturen naar milieu@kortenaken.be.

Lees meer over