Containerpark in Kortenaken dan toch open dit weekend, kapotte spullen door het water nog altijd gratis in te leveren

containterparkkortenaken
In tegenstelling tot ons eerder bericht zal het containerpark van de gemeente Kortenaken dit weekend toch open zijn. Nadat het park af te rekenen kreeg met wateroverlast dachten de verantwoordelijken het weekend nodig te hebben om op te ruimen maar intussen laten ze weten dat ze de klus klaarden en het park toch open kan. Maandag en dinsdag kunnen mensen, die leden onder de wateroverlast, er terecht om spullen die stuk gingen door het water in te leveren.

 "Met man en macht werd er gewerkt de afgelopen uren en zo is de gemeentelijke technische dienst er alsnog in geslaagd om het containerpark startklaar te krijgen voor heropening op zaterdag. De bijkomende opening op maandag en dinsdag, voor mensen die spullen willen inleveren die stuk gingen door de wateroverlast, blijft zoals eerder gecommuniceerd, dat wil zeggen van 13 tot 17 uur."  zegt burgemeester Stefaan Devos (CD&V). 

Dat laatste kadert in een samenwerking die intercommunale Ecowerf aangaat met steden en gemeenten die de kosten voor het inleveren dragen. 

De parkwachter controleert of je in een getroffen straat woont en alleen spullen die kapot gingen door het water mogen gratis ingeleverd worden.

Aan andere bezoekers wordt gevraagd om hun bezoek uit te stellen tot een later moment.

Lees meer over