Hard werken om Keerbergen even zwerfafvalvrij te maken

zwerfvuil ruimen
Net zoals dat in tal van andere gemeenten gebeurde, organiseerde ook de gemeente Keerbergen van 20 maart tot 3 april tal van zwerfvuilacties. 10 verenigingen namen deel aan de actie en ruimden in hun bubbel zwerfafval. Samen vulden ze 28 blauwe PMD zwerfafval zakken en 31 witte zakken met zwerfval, hetgeen toch wel een stijging ten opzichte van andere jaren inhoudt.

"We merken toch wel een stijging van het zwerfvuil ten opzichte van andere jaren", aldus omgevingsambtenaar Evi Hens. "Meer mensen gaan wandelen en fietsen en laten ook geregeld zwerfafval achter. We proberen hier als lokaal bestuur op in te spelen door nog meer te communiceren over het afval en zwerfafval."

Gelukkig kan de gemeente op veel nieuwe zwerfvuilambassadeurs (mooimakers) rekenen, vrijwillige inwoners die hun omgeving opruimen. "Sinds vorig jaar hebben we toch veel nieuwe aanvragen binnengekregen", aldus nog Hens. "Nu hebben we er 23.  Ze krijgen materialen van de gemeente ter beschikking die ze tijdens hun wandelingen kunnen gebruiken.  Ze geven daarna door aan de gemeente, waar dit opgeruimd afval staat én de gemeente haalt dit dan ook op."

Lees meer over