Zingen op Gemeenteplein Hoegaarden om jongeren te ondersteunen

Actie tot 21 maart
Voor de vierde zondag op rij kwamen mensen op het Gemeenteplein van Hoegaarden actie voeren om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren in deze coronatijden. Ditmaal kwamen er een 30-tal mensen opdagen.

Nooit waren er zoveel aanmeldingen in de bijzondere jeugdzorg, nooit hadden psychologen en psychiaters zoveel werk. De eenzaamheid en wanhoop bij jongeren, maar ook bij andere leeftijdsgroepen, is groter dan ooit en richt heel veel psychische schade aan.

“Het is de bedoeling deze actie ‘trace ton cercle/teken je hart’, die opgestart werd in Wallonië, verder te zetten tot 21 maart. Het wordt psychisch zwaar voor iedereen. We zijn blij met de reeds voorgestelde maatregelen voor de – 18-jarigen, maar voor de studenten boven de 18 jaar is het nog te weinig. Sommige hoogstudenten zijn nog maar nauwelijks op de campus geweest”, zegt Christine Bulckaerts, één van de initiatiefnemers.

“We moeten het evenwicht houden tussen het vrijwaren van de ziekenhuizen en vrijheid geven. Er is de fysieke gezondheid, maar ook de psychische gezondheid vraagt aandacht. Wij willen alleszins dat signaal blijven geven met nog acties tot 21 maart”, aldus Christine Bulckaerts.

Er was ook weer begeleiding door djembe spelers en er werd gezongen. Elke week wordt wel een nieuw liedje toegevoegd. Volgende afspraak wordt zondag 14 maart om 11 uur.

Lees meer over