Zesde tennisterrein komt eraan voor Tennifun Hoegaarden

Nieuw terrein voor Tennifun
Het College van Hoegaarden heeft de omgevingsvergunning verleend aan tennisclub Tennifun uit Hoegaarden, voor de aanleg van een zesde tennisterrein. Het nieuwe terrein zal normaal in de maand mei aangelegd worden langs de vorige twee laatst aangelegde terreinen (foto) op een stuk dat nog moet afgegraven worden. “We zijn in Hoegaarden van 0 gestart in 1998 en sindsdien zijn we steeds gegroeid”, zegt voorzitter Johnny Wautraets. (foto)

Tennifun is ontstaan als tennisclub van het Tiense stadhuis, maar kwam zich in 1998 in Hoegaarden vestigen als tennisclub, toen met drie terreinen. Van 1998 tot 2018 had Tennifun het Recht van Opstal over de gronden, en sinds 2019 hebben ze een erfpacht voor 50 jaar verkregen. De tennisterreinen liggen naast de hockeyaccommodatie van Hockey in Hoegaarden, vlakbij Rommersom.

“We hebben dat zesde tennisterrein nodig omdat ons ledenbestand gegroeid is. Einde vorig jaar hadden we 440 leden en dit jaar zitten we al opnieuw aan 300 leden terwijl we nog geen balletje geklopt hebben. Op termijn gaan we tussen de 450 en 500 leden uitkomen”, zegt Johnny.

“We zijn een kindvriendelijke club en kinderen kunnen hier gratis instappen in tennisinitiatie. We hebben een zeer goede jeugdopleiding met bekwame trainers. Dus moeten we steeds banen voorbehouden om de kinderen op te leiden, maar dat mag niet ten koste gaan van onze andere leden. Vandaar dat een zesde tennisterrein dringend nodig was. We zijn een familiale club, maar we organiseren  ook tornooien, interclub en jeugdkampen. We hebben eveneens veel familieabonnementen, waarbij ouders mee in het tennis stappen als hun kinderen spelen”, aldus Johnny.

Voorlopig komt er nog geen padel bij Tennifun. “Op dit ogenblik willen wij vooral een tennisclub zijn. We gaan zien hoe het verder evolueert met padel, of het geen korte hype is. In Tienen komen er padelterreinen bij, en beoefenaars kunnen ook in Leuven terecht. Bij ons voorlopig niet”, zegt de voorzitter.

Bij Tennifun waren er plannen voor een overdekte tennishal. “We mogen nog altijd die tennishal zetten, maar dat is financieel een ander verhaal. Nu gebeurt alles in de club op vrijwillige basis. Maar als we overdekken moeten we contant personeel inzetten en dat moet betaald worden. En daar moeten we goed over nadenken”, besluit Johnny Wautraets.

De omgevingsvergunning voor het tennisterrein kan bij de gemeente ingekeken worden tot 1 mei 2021.

Lees meer over