Wielertoeristen de Klup Hoegaarden huldigen meteen nieuw terras in

Wielertoeristen de Klup nieuwe seizoen
Wielertoeristenclub Hoegaarden De Klup startte het nieuwe seizoen begin maart. “Maar vanaf nu is ons lokaal jeugdhuis de Klup weer open, of toch zeker het nieuwe terras dat we meteen ingehuldigd hebben. Dit is opnieuw thuiskomen”, aldus voorzitter Guy Caubergs. Actrice Erika Vanthielen (3de links op foto) reed mee.

De wielertoeristen van jeugdhuis de Klup tellen op dit ogenblik een 50-tal leden. De wielertoeristenclub ontstond in 1973 in de Klup en bleef in het jeugdhuis zolang dat gevestigd was in de Doelstraat. Toen het jeugdhuis verhuisde naar de Tiensestraat, naast de sporthal in 2011,  ging Wielertoeristenclub Hoegaarden haar eigen weg, maar keerde in 2018 weer naar de Klup.

“Dit was thuiskomen voor ons”, zegt voorzitter Guy Caubergs. “We tellen momenteel een 50-tal leden, aantal dat status quo bleef tijdens de coronacrisis. We rijden in drie verschillende groepen, volgens het niveau en daar komt nog extra een damesgroep bij die met e-bikes rijdt. In die groep zijn mannen niet toegelaten”, lacht Guy. Na hun fietsuitstap kwamen de wielertoeristen gezellig samen op het nieuw terras van de Klup, aan tafeltjes van vier. Het jeugdhuis zelf opent pas op 9 juni de deuren.

Dit jaar hebben de wielertoeristen van de Klup een nieuwe uitrusting om hun kilometers af te malen. Af en toe rijden er ook gasten mee bij de Klup, zoals ditmaal Erika Vanthielen, de actrice, die toch wel een band heeft met één van de wielertoeristen. Of ze weer opnieuw opdaagt in ‘Familie’ kon ze ons niet vertellen.

De wielertoeristen van de Klup rijden elke zondag om 8.30 uur, in verschillende groepen. Wie graag meerijdt kan contact nemen via guy.caubergs@skynet.be

Lees meer over