Werken in Hauthem – Hoegaarden komen in nieuwe fase

4 februari 2021 | 15u10 | Gepost door christian.henn…
Werken in Hauthem
Op maandag 8 februari start in Sint-Catharina Hauthem, het gehucht van Hoegaarden, een nieuwe fase van de rioleringswerken en aanleg van de nieuwe straat. Het gaat om het stuk van aan de ‘Bareel’, het bergje om Hauthem binnen te rijden (foto), tot aan de elektriciteitscabine.

De werken zullen vermoedelijk tot einde april duren, uiteraard afhankelijk van het weer. Tijdens die werken wordt een omleiding voorzien langs de ruilverkavelingswegen, richting Langegrachtstraat, ofwel via de Waversesteenweg langs Meldert of Groot-Overlaar.

Einde april starten de werken beneden aan de Kauterhof, de laatste fase van de werken. Op de Kauterhof zijn trouwens al een tijdje voorbereidende werken aan de gang. De Kauterhof is een kilometer lange kasseihelling tussen Hoegaarden centrum en Hauthem. De nieuwe weg komt er in kasseien met aan beide zijden betonstroken voor de fietsers. Volgens de planning zouden alle werken einde 2021 moeten beëindigd zijn.

Bij de afsluiting van de Kauterhof komt er een andere omleiding, in verschillende stukken, afhankelijk van waar men aan het werk is. Men zal alleszins verder moeten omrijden.

Lees meer over