Werken aan Kauterhof in Hoegaarden volgen planning

Kauterhof onderste stuk
De Kauterhof, de verbindingsweg tussen Hoegaarden en Hauthem is al geruime tijd volledig afgesloten, door de grote wegenwerken. Het onderste stuk, van aan het kruispunt met de Stoopkensstraat tot aan ‘De Sluppe’, is al volledig klaar. De rest van de 1 kilometer lange helling volgt de planning en zou tegen einde dit jaar klaar moeten zijn.

Op dit ogenblik is men het laatste stuk riolering aan het zetten van aan het middenplateau tot aan het kruispunt met het straatje richting watertoren. Daar worden ook voetpaden gelegd. De betonstroken aan de kant, voor fietsers, zijn er al gelegd. Na de afwerking van de voetpaden worden de kasseien geplaatst. Dat zou volgende week al gebeuren. De werken zullen daar drie weken duren.

In het onderste stuk, van aan ‘De Sluppe’ tot het middenplateau (foto) is men nog bezig met aansluitingen. Weldra volgen de betonstroken en de bedoeling is daar kasseien te leggen, zodra het bovenstuk klaar is.

In Hauthem zelf zijn de straten al klaar. Daar is men de voetpaden aan het leggen. In het stuk weg van aan het kruispunt richting watertoren, tot aan de korte helling naar Hauthem is men de fundering voor de weg aan het leggen.

Lees meer over