Werken aan Kauterhof in Hoegaarden starten vroeger

16 maart 2021 | 13u53 | Gepost door christian.henn…
Afsluiting Kauterhof
Vanaf 29 maart wordt de Kauterhof, de verbindingsweg tussen Hoegaarden en Sint-Catharina Hauthem afgesloten, vroeger dan verwacht. Dit betekent dat wie uit Meldert, Hoxem of Hauthem naar Hoegaarden wil, via Tienen zal moeten omrijden. Maar ook al wie van Opvelp, Bierbeek of Willebringen komt.

“De heraanleg van de Kauterhof is de vierde fase in de rioleringswerken, maar we hebben in de vorige fases in Hauthem wel wat tijd verloren. Vandaar dat nu doorgeduwd wordt om de werken nog voor de winter te beëindigen. We willen zo snel mogelijk werken, want vergeet niet dat er ook al een tijd geen openbaar vervoer meer is in Hauthem”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). En nu wordt de Kauterhof afgesloten.

“De omleiding gebeurt langs de Waversesteenweg, Oorbeek en Tienen-Overlaar. Die omlegging gebeurt niet via de ruilverkavelingswegen, want die hebben we nodig voor plaatselijk verkeer en fietsers”, aldus de burgemeester.

De sluipweg van Kauterhof naar d’Egypte of Brouwerij Loriersstraat is niet toegelaten. Van bovenaan mogen voertuigen er niet door, uiteraard wel fietsers, wandelaars en landbouwvoertuigen. Beneden tot aan de laatste huizen zijn voertuigen van aangelanden en diensten als Ecowerf wel toegelaten.

Lees meer over