Weldra een doopfeestje aan de glasbollen in Hoegaarden

Glasbollen Paenhuys propere site
De glasbolsite aan ‘t Paenhuys in Hoegaarden is één van de meest vervuilde glasbolsites van Ecowerf. Door middel van vooral het aantrekken van peters en meters voor de glasbollen, samen met Mooimakers en de gemeenten, wil Ecowerf het sluikstorten rond glasbollen tegengaan.

In het werkingsgebied van EcoWerf staan zo’n 822 glasbollen op 306 sites. Ondanks alle inspanningen liggen die er meestal niet mooi bij. Vandaar de oproep tot peters of meters om zich in te zetten voor het proper houden van glasbollen in de buurt, en hier specifiek voor de site aan de parking Paenhuys.

Wat zijn nu de taken van zo’n peter of meter: vrijwillig controleren van de netheid rond de glasbollen, aanspreken van sluikstorters, algemene netheid beheren als het waaivuil samenrapen en verzamelen in een zwerfvuilzak van MooiMakers, en het communiceren van sorteerregels aan bezoekers van de glasbollen.

Lees verder onder de foto van dezelfde site in de feestperiodes

Site Paenhuys glasbollen vervuild

Hiervoor organiseert EcoWerf op dinsdag 28 september van 18 tot 21 uur een opleiding van zachte handhaving in het gemeentehuis van Hoegaarden. Achteraf worden nog terugkomsessies georganiseerd. Wie geïnteresseerd is kan zich inschrijven via afvalpreventie@ecowerf.be of milieudienst@gemhoegaarden.be , 016 76 87 68.

Er zijn nog andere acties van Ecowerf voorzien voor deze glasbollensite, zoals het opfleuren van de glasbollen door lokale artiesten, kunstenaars of artistieke leerlingen, evenals het plaatsen van camera’s. Als er camera’s komen worden die pas in maart volgend jaar geplaatst.

Lees meer over