Veilig fietsen naar het Sint-Janscollege in Meldert

10 augustus 2021 | 13u39 | Gepost door christian.henn…
Het fietspad wordt aangelegd
De gemeente Hoegaarden is bezig met de aanleg van een fietspad langs de Waversesteenweg, tussen de Bosberg en het Sint-Janscollege in Meldert. Voor de heraanleg van de volledige doortocht door Meldert is het nog even wachten.

“We zijn voor deze werken ingegaan op het voorstel van Vlaams minister Lydia Peeters. Als we zelf 2 euro uitgeven, legt de Vlaamse overheid 1 euro bij. Wij betalen dus twee derde van de werken, de overheid legt de rest bij. Dit fietspad gaat later aansluiten op het fietspad aan de Bosberg en de fietspaden vanuit Opvelp en Willebringen in het kader van de ruilverkaveling”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

“Wanneer de doortocht door Meldert wordt heraangelegd is afhankelijk van de inplanting van het waterzuiveringsstation. Er is nu een overeenkomst om het achteraan in de Molenstraat aan te leggen, verder weg van het laatste huis. Maar nu is het wachten op de goedkeuring van de Vlaamse Milieumaatschappij, want door de verschuiving van het zuiveringsstation verderop stijgen ook de kosten voor de aanleg van de riolering”, aldus de burgemeester.

Lees meer over