Van Hoegaarden naar Meldert rijden en omgekeerd wordt gekkenwerk

Meer dan een half uur rijden
Sinds de Kauterhof opgebroken is (foto) moet iedereen die vanuit Hoegaarden richting Hauthem, Meldert of Hoxem wil al flink omrijden via Tienen. Van 12 tot 16 april komt daar nog eens bij dat de Bosberg afgesloten wordt. Er wordt omgeleid via Beauvechain-Bevekom. Het wordt een hele klus om Meldert in minder dan een half uur te bereiken.

Zowat tot aan het einde van het jaar is de Kauterhof, de kasseihelling tussen Hoegaarden en Hauthem afgesloten door rioleringswerken. De omleiding richting de deelgemeente Meldert voert langs Groot Overlaar, Tienen, en Oorbeek, via de Waversesteenweg tot aan de Bosberg in Meldert.

Van 12 april tot en met 16 april is bovendien de Bosbergstraat in Meldert afgesloten wegens asfalteringswerken.  Een paar jaar geleden werden de fietspaden al voorlopig geasfalteerd nu volgt het wegdek. Om Meldert te bereiken is er een omleiding via Beauvechain voorzien. Dit betekent dat automobilisten langs het Sint-Janscollege richting het Waalse Sluizen rijden, dan naar Bevekom en zo richting Bierbeek, tot aan het kruispunt in Opvelp. Vandaar kunnen ze dan weerkeren naar Meldert via Willebringen-Honsem tot in Meldert.  Proficiat aan wie dit in minder dan een half uur kan afleggen!

De snelste weg lijkt ons het nemen van de E40 in Hoegaarden tot aan de afrit Boutersem, om zo via Neervelp, Opvelp, en Willebringen-Honsem, Meldert te bereiken. Ook een hele klus. Een mogelijke omleiding via Kumtich-Willebringen wordt niet aangeduid, maar ook in Kumtich aan de Barbarastraat zijn werken aan de gang.

Wie de reguliere omleiding volgt en in Opvelp aan het kruipunt richting Bierbeek denkt te rijden is er ook aan voor de moeite. De Opvelpsesteenweg tussen Opvelp en Bierbeek is eveneens afgesloten en automobilisten worden omgeleid via Neervelp-Boutersem, langs de watertoren van Bierbeek.

Lees meer over