Van de ijzerwinkel van Dil van Jef Kaaie tot appartementsgebouw in Hoegaarden

7 juli 2021 | 13u03 | Gepost door christian.henn…
Werken voor het nieuwe appartementsgebouw
Op dit ogenblik worden werken uitgevoerd in de Doelstraat, ter hoogte van het nieuwe appartementsgebouw en het voormalige bankgebouw. Door de bouw van de appartementen waren er verzakkingen in de Doelstraat en die worden hersteld. Verkeer is nog wel mogelijk via de parkeerstroken. Op de plaats van het nieuwe appartementsgebouw stond vroeger de winkel van Dil van Jef Kaaie, een ijzerwinkel.

Het huis waar de ijzerwinkel van Dil Kaaie in gevestigd was werd in 2000 afgebroken en van 2000 tot 2019 was daar een parking (foto). Thans werd er een appartementsgebouw op geplaatst..

Catherine (Cathy) Mahieu uit Wemmel bracht in 2019 een boekje uit over haar jeugdherinneringen in Hoegaarden en in Tienen in de jaren ’50 en ’60. “Ik heb dit boekje in de eerste plaats voor mezelf en mijn familie geschreven. Ik ben de kleindochter van Dil van Jef Kaaie van de ijzerwinkel in de Doelstraat en heb er gewoond. Toen we naar Brussel verhuisden heb ik er tijdens vele weekends en alle vakanties tot mijn 18de de mooiste tijd van mijn leven doorgebracht. Ook in Tienen heb ik heel wat herinneringen”, aldus Catherine Mahieu .

Lees verder onder de foto

De parking

De ijzerwinkel van Kaaie lag naast het steegje, tussen het voormalige bankgebouw en de huidige krantenwinkel, in die tijd een meubelwinkel. Heel wat buren uit de Doelstraat komen aan bod in het boekje. Catherine had het plan opgevat om het huis van haar oma Dil, voluit Odile Vandermolen (foto), te kopen en er te gaan wonen, maar het kwam er niet van omdat haar oma Hoegaarden verliet en beurtelings bij haar dochter Hilda en zoon Henri ging wonen. Het huis werd verkocht en werd in 2000 afgebroken.

Lees verder onder de foto van Odile Vandermolen

De foto van Odile Vandermolen en de kaft van het boekje

Er kwam gedurende jaren een parking en nu staat er een appartementsgebouw op. Het verhaal van de Doelstraat is te lezen in  ‘Niets is voor altijd … en toch … Verhalen uit mijn jeugd Hoegaarden, Tienen – in de jaren ’50 – ’60 ‘ van Cathy Mahieu.

Lees meer over