Tussenkomst OCMW-Hoegaarden: ‘Vijf euro kan het verschil maken’

12 maart 2021 | 11u15 | Gepost door christian.henn…
Vervoer per taxi naar de vaccinatie
In de regio van de vaccinatiecentra Tienen en Landen is een overeenkomst afgesloten door de gemeenten om het vervoer te regelen van minder mobiele personen, via een vaccitaxi, tegen 5 euro betaling. Het OCMW van Hoegaarden staat er borg voor dat het gratis is voor wie echt behoeftig is.

Het OCMW van Hoegaarden zal voor de echt behoeftigen die 5 euro betalen. “Voor een kleine groep van mensen is vijf euro het verschil tussen eten en zich laten vaccineren. Daarom zullen wij daar tussenkomen”, aldus schepen Filip Havet (CD&V) tijdens de Hoegaardse gemeenteraad.

De  vaccinatiecentra Tienen en Landen  bieden een taxidienst aan voor minder mobiele personen, die niet op eigen initiatief in de vaccinatiecentra raken.  Via één inbelnummer 016/ 80. 29. 31 kan het taxivervoer aangevraagd worden. De inwoners betalen hiervoor 5 euro. In dit tarief is het aan huis ophalen van de aanvrager, het vervoer naar het vaccinatiecentrum, de wachttijd aan het vaccinatiecentrum en het vervoer van het vaccinatiecentrum naar de woonplaats van de aanvrager begrepen.  De rest komt ten laste van de gemeenten.

Lees meer over