Toiletten voor wandelaars nauwelijks open in Hoegaarden

10 maart 2021 | 14u54 | Gepost door christian.henn…
Toiletten aan het toeristische infopunt
Oppositieraadslid Liselore Fuchs (N-VA) vroeg half januari om openbare toiletten te voorzien voor wandelaars in coronatijden. De gemeente beloofde toiletten te openen, aan het vissershuisje naast de gemeentelijke visvijver, en in het Kapittelhuis, naast het park. Op de jongste raadszitting bleek dat er weinig van de belofte in huis kwam.

“In het Kapittelhuis werden de toiletten geopend bij de opening van het toeristisch infopunt. Mensen die naar toilet willen vragen de sleutel in het Infopunt en laten hun identiteitskaart achter. Na het terugbrengen van de sleutel, krijgen ze hun identiteitskaart terug. Voor het onderhoud hebben we een overeenkomst met de uitbater van het kapittelhuis. Maar uiteraard zijn die toiletten alleen open als et infopunt open is”

“Het toeristisch infopunt (foto) is opengegaan op 1 maart en voor die datum hadden we ook een afspraak met de Grand-Pont vissers voor het vissershuisje. Maar dan is er in de coronamaatregelen een verstrenging gekomen op de ontsmetting van toiletten. In het vissershuisje kon men aan die vereniging niet vragen om daarvoor in te staan, dus werden die niet geopend”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V)

Op dit ogenblik zijn het Infopunt aan de Houtmarkt en dus ook de enige toiletten uitsluitend open op woensdag- en zondagnamiddag.

Lees meer over