Tijdens het Halloween beurscafé in Hoegaarden: aandachtig de prijsevolutie volgen

31 oktober 2021 | 10u03 | Gepost door christian.henn…
Tijdens het beurscafé
Jeugdhuis de Klup uit Hoegaarden pakte uit met een traditie: het beurscafé, nu al voor de tweede maal gelinkt aan Halloween. Bij een beurscafé variëren de prijzen naar gelang vraag en aanbod. Om het half uur worden die aangepast, kwestie dus van aandachtig de TV-schermen te volgen.

Mario Decoster, ondervoorzitter van de Klup gaf uitleg: “Voor ons is dit een regelmatig weerkerende activiteit: een beurscafé met wisselende prijzen. Je ziet telkens de prijzen wisselen de aanwezigen er wel over praten, maar of ze echt iets gaan drinken dat ze niet lusten is een andere zaak.”

Lees verder onder de foto

Variabele prijzen
Prijzen worden om het half uur gewijzigd

“Het computerprogramma hebben we al een tijdje en we hebben al heel wat beurscafés georganiseerd, maar we hebben het nu voor de tweede maal aangepast aan het thema ‘Halloween’. Vaststellingen bij het beurscafé: Stella wordt altijd gedronken, maar geeft dus hoge prijzen. Cava werd het goedkoopst omdat het nauwelijks gedronken werd. We kunnen de drankjes die we willen erin plaatsen, maar we overdrijven niet in het gamma. Dit beurscafé is een vrij origineel initiatief. Bij mijn weten gebeurt dit niet veel, of niet in onze regio”, aldus Mario.

Bij een vorige editie werd het Halloweencafé gekoppeld aan een Halloweenfuif voor kinderen, maar ditmaal werd die fuif vorige woensdag georganiseerd, om de activiteiten te spreiden.

Lees meer over