Tien jaar geleden stond heel Hoegaarden achter Maureen

Heel het dorp stond achter Maureen
Als er geen corona was zouden tijdens uitzendingen van de The Voice van Vlaanderen de mensen zeker massaal voor Sarah Vanderheyden, voormalig serveerster in het café, komen supporteren in Den Venetiaen. Ze overleefde al de blinds en de eerste battles in team Natalia. Exact 10 jaar geleden was heel Hoegaarden in beroering voor de deelname van Maureen Vanherberghen uit Hoxem-Hoegaarden aan ‘Idool 2011'.

Maureen Vanherberghen had zich uit 4000 preselecties kunnen plaatsen bij de 15 besten, en mocht deelnemen aan de eerste live show van Idool 2011, op vrijdag 18 maart. Tijdens die eerste live-show plaatste zij zich gemakkelijk bij de laatste 10.

Maureen  deed het heel goed en plaatste zich bij de vier besten in april. Ondertussen werd er zowat overal in Hoegaarden (foto) en Tienen actie gevoerd voor Maureen. In ’t Paenhuys kon men elke vrijdag de live show volgen (foto). Het Paenhuys was toen tijdelijk gevestigd in de Polder door de verbouwingen in de Stoopkensstraat. Uiteindelijk ging Maureen eruit op vrijdag 6 mei hoewel ze zeker niet de slechtste prestatie had geleverd. Zangeres Kato was onwaarschijnlijk zwak, maar verkiezingen per sms-je zijn nu eenmaal alles behalve objectief. Zij mocht doorgaan.

Maureen Vanherbergen werd gehuldigd op 28 mei voor haar prestatie in Idool 2011. Ze werd ontvangen op het gemeentehuis. “Nu hoop ik vooral kansen te krijgen op muzikaal vlak. Het is nu wachten op het management van Idool en op de platenfirma Sony”, zei Maureen toen..

Maureen die afstudeerde af als master in communicatiewetenschappen aan de KUL stapte sindsdien in de showbizz. Ze ging eerst als solozangeres verder. Zo zong ze in augustus 2011 de titelsong van de Vlaamse soapserie Familie in. Achteraf werd ze lid van De KetnetBand en presenteerde verschillende programma’s op Ketnet, waar ze lid werd van de Helden.

In de zomer van 2013 was ze meter van het kidsfestival Your'in, in 2015 speelde ze mee in een jeugdfilm en in het voorjaar van 2016 volgde Vanherberghen de Q-academy, een radio-opleiding. Van daaruit presenteerde ze dat jaar zeven uitzendingen van het nachtblok Insomnia op Qmusic. Tussendoor was ze in de zomer wekelijks te zien als reporter in 1000 zonnen op Eén. In 2017 keerde ze terug op Qmusic en presenteerde ze enkele uitzendingen van het zomerse avondblok Aftersun. Van september 2017 tot juni 2018 had ze bij Qmusic wekelijks een vast programma op zaterdagvoormiddag. Vanaf september 2018 presenteert ze er iedere werkdag het middagprogramma Vrije Radio.  Maureen hoort ook nog altijd bij de Helden.

Of hoe deelname aan een zangwedstrijd een leven kan veranderen! Maureen, die nu samen met haar heldenpartner Sieg De Doncker, tegen de zomer een kindje verwacht, woont niet meer in Hoegaarden, maar is nog nauw met het dorp waar haar ouders wonen verbonden. En het nagels kloppen en jeneverkes drinken op Palmzondag bij Chiro Hoegaarden zal ze wel nooit vergeten.

Lees meer over