Spelen voor ‘Senn’ op terreinen van RC Meldert

Senn werd getroffen door cerebrale parese
Op zaterdag 7 augustus , afhankelijk van de corona maatregelen, organiseert de vzw Cuperheroes een benefiet: ‘spelen voor Senn ‘ of Children’s Day. Een evenement waarbij de opbrengst integraal gaat naar Senn, een jongetje uit Hoegaarden met hersenschade. (Foto: ouders met Senn in 2018 / Senn nu) Met de centjes kunnen de niet terugbetaalde therapieën gefinancierd worden. Het evenement zal plaats vinden in Meldert. Het wordt een leuke kindernamiddag met een openluchtfilm als afsluiter.

Op 7 augustus kunnen de kinderen zich op de terreinen van Racing Meldert aan de Meerstraat uitleven op de verschillende springkastelen,  zich laten schminken, een glittertattoo laten zetten, meedoen met XXL spelen, een leuke ballon vragen aan de clown, verbaasd kijken naar de goochelaar,... Het wordt een  namiddag vol leuke kinderactiviteiten met als afsluiter een kids openluchtfilm. Natuurlijk ontbreken ook de bijhorende filmsnacks niet: frietjes, popcorn, hotdogs, ijsjes,... Van 14 tot 17 uur is er kinderanimatie, om 17 uur de openluchtfilm en om 20.30 uur wordt de activiteit beëindigd.

Cerebrale Parese

De activiteit wordt georganiseerd voor Senn, een jongetje uit Hoegaarden dat lijdt aan Cerebrale Parese. Cerebrale Parese of hersenverlamming is de meest voorkomende oorzaak van een handicap bij kinderen en is een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen als gevolg van een hersenbeschadiging die ontstaan is voor het eerste levensjaar.

De VZW Cuperheroes heeft als doel ouders van wie de minderjarige kinderen getroffen zijn door Cerebrale Parese financieel, moreel en maatschappelijk bij te staan in de behandeling van deze aandoening. Het doel is om meerdere gezinnen en dus ook kindjes te helpen. Niet alleen financieel, want er is meer hulp nodig dan alleen het financiële gedeelte. Al is dat laatste ook wel broodnodig. Het voornaamste kindje dat we steunen is en blijft voorlopig Senn Luckermans het kindje waar alles mee gestart is en dat nog veel therapieën broodnodig heeft.

Wie wil deelnemen aan Children’s Day bestelt zo snel mogelijk tickets want de plaatsen zijn beperkt. Deelname kost 6 euro per persoon. Info en inschrijving: http://www.cuperheroes.be/acties/spelen-voor-senn-07-augustus-2021/
 

Lees meer over