Senioren fietsen de vrijheid tegemoet met een speciale fiets in Hoegaarden

Speciale fietsen voor rolstoelen
Sommigen hebben ze al opgemerkt in de Hoegaardse straten, de speciale fietsen van het woonzorgcentrum. Een eerste werd bekomen met subsidies. Door een verhoging van het budget vanuit de gemeente kon ook nog een tweede aangekocht worden. Voorop op de fiets kunnen bewoners mee in een rolstoel.

De eerste fiets werd bekomen via een LEADER-samenwerkingsproject van het woonzorgcentrum met Waalse Partners met als titel ‘La mobilité pour tous – Iedereen Mobiel’. WZC Villa Hugardis als partner in dit project fungeert als piloot voor aangepaste fietsen voor senioren, een systeem van ‘fiets duwt rolstoel of bakfiets waar een senior in kan zitten’.

Intussen hebben een aantal vrijwilligers hun opleiding met succes afgerond. Zo kunnen zij veilig er op uittrekken met de bewoners van Villa Hugardis. Schepen Filip Havet (CD&V) ziet de zomer optimistisch tegemoet: "Laat ons hopen op vele mooie dagen met intens fietsgenot, en als ze u passeren, vergeet dan zeker niet te applaudisseren. Je krijgt er gegarandeerd een brede glimlach voor terug."

Op de foto toont schepen Filip Havet, de speciale fiets. (foto Stefan Puttemans)

Lees meer over