Schaatsen op paardenpiste Cavaleronde in Meldert

11 februari 2021 | 11u32 | Gepost door christian.henn…
Schaatsen op de paardenpiste
Paardenpiste ‘Cavaleronde’ aan de Overhemstraat 36 in Meldert werd omgetoverd tot schaatspiste. De gemeente zette het licht op groen om deze gratis open te stellen voor alle Hoegaardiers. De coronamaatregelen moeten wel gerespecteerd worden.

Wie wil komen schaatsen, boekt voorafgaandelijk een afspraak via het nummer 0472/ 66.99. 64. Men komt maximum 1 uur in een bubbel van maximaal 4 personen. Men brengt eigen schaatsen en handschoenen mee en het gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. Het schaatsen zelf is perfect veilig.

Het gaat om een paardenpiste die omgetoverd werd in een schaatspiste van 20 meter op 60 meter. “We doen dit altijd al voor onze kinderen als we weten dat er vrieskou aankomt. Dus dachten we nu, waarom het niet openstellen voor iedereen? In Meldert hebben we leemgrond, dus blijft het water daar gemakkelijk op staan als de grond verzadigd is. En we doen er uiteraard zelf water bij. Alles samen is dit slechts een 10-tal cm diep, dus men kan niet door het ijs zakken en in het water vallen”, aldus de verantwoordelijke van de paardenpiste. ‘Cavaleronde’, een passie voor dressuurpaarden is normaal de slogan van de paardenpiste. Nu komt er schaatsplezier in de plaats.

Lees meer over