Rioleringswerken in Hoxem starten in 2022

30 september 2021 | 14u56 | Gepost door christian.henn…
De werken aan het andere stuk van Hoxem
De omgevingsvergunning voor de rioleringswerken in Hoxem-Hoegaarden is in orde. Nu gaat men over tot de aanbestedingen. De vernieuwing van de rioleringen en het wegdek zal in fases gebeuren en starten begin 2022.

Het voorliggende project omvat het aanleggen van een gescheiden riolering in Hoxem. De werken bestaan enerzijds uit de opbraak van de bestaande verharding en anderzijds uit de aanleg van nieuwe verharding en de aanleg van een gescheiden riolering. Het project omvat eveneens de aanleg van nieuwe grachten voor buffering van oppervlaktewater, ter hoogte van de Bronstraat en Ridderstraat, de aanleg van twee bufferbekkens voor buffering van het oppervlaktewater afstromend van de omliggende landbouwgronden en de realisatie van een pompstation, ter hoogte van de Turfstraat. De grachten worden doorheen het veld verbonden met de waterlopen Mene en Hoxembeek.

Hiermee wordt het tweede stuk van Hoxem aangepakt, namelijk het stuk dat voor de fusies bij Hoegaarden behoorde. Het andere stuk, het voormalige Hoxem-Kumtich, werd de voorbije jaren al uitgevoerd. (foto werken in 2019).

De wegenwerken worden in fases uitgevoerd. Er is nog een alternatieve weg naar Hoxem voorzien via de Piepelbergstraat die vertrekt aan het monument van Parramore op de Waversesteenweg, richting Hoxem.

Lees meer over