Peter Laermans haalt met Feniks Hoegaarden diploma ‘dirigent instrumentale muziek’ in de Tiense Manège

Peter Laermans met Feniks
De muziekschool ART organiseerde in de Manège in Tienen een concert met de harmonie Feniks Hoegaarden. Het was het eerste concert van Feniks na de coronapauze, met Peter Laermans als gastdirigent.

 Dit concert was Peter zijn eindexamen 'instrumentale directie' aan de Academie Regio Tienen. Samen met de Feniks muzikanten (foto's Feniks) slaagde Peter in het examen en mag zich vanaf nu officieel 'dirigent' noemen. Ook hoornist Corneel Meylaers, die zowel in de harmonie als in de Feniks jeugdband speelt  kon op het voorplan treden. Hij studeerde vorig schooljaar af aan de Academie Regio Tienen en had nog een nummer met zijn harmonieorkest te goed. Corneel zette, als solist, een schitterende vertolking van het nummer "Cape Horn" neer.

Lees verder onder de foto

Feniks Hoegaarden

Peter Laermans is normaal dirigent van de Jeugdband van Feniks, maar nu dirigeerde hij voor zijn eindexamen de harmonie zelf, in plaats van de gewone dirigent Hans Wuestenberg. De harmonie Feniks bracht in de Manège vijf  muziekstukken, o.l.v. Peter.

“Het is door de samenwerking met de ART-academie dat ik dit diploma moest behalen. Leerlingen mogen vanaf nu in de Jeugdband het vak groepsmusiceren volgen, in plaats van in de school. Maar daarvoor moet de dirigent gediplomeerd zijn. Op dit ogenblik zijn er zo al zes leerlingen die de cursus volgen in de jeugdband”, aldus Peter Laermans.

Lees meer over