Outgaarden herleeft op Nationale Feestdag

Klaar voor het vertrek met de rondrijdende tapkraan
Zoals overal zijn ook alle activiteiten in Outgaarden het voorbije jaar stilgevallen, maar omdat het tijd werd om alles te doen herleven pakten het Dorpscomité en Outgaarden Beleeft uit met een huis aan huis bezoek op de Nationale Feestdag. Aan elke inwoner die opendeed werd een ‘Moutgaarden’ aangeboden.

Yves Willems van het plaatselijke brouwproject ‘Moutgaarden’, verwoordde het initiatief: “Er zijn in Outgaarden tal van goede initiatieven in de maak, maar voorlopig kan het nog niet. ‘Outgaarden Beleeft’ is een initiatief van de jongere generatie en daarnaast is er het ‘Dorpscomité’. Door dit initiatief willen we contacten leggen met de mensen, om te verbinden. Dat is trouwens één van de redenen waarom wij met plaatselijk bier gestart zijn”.

“Door aan te bellen en de mensen een gratis Moutgaarden Clementus aan te bieden, worden contacten gelegd. Als er nog geen activiteiten mogelijk zijn, moeten we zelf naar de mensen toestappen”, aldus Yves Willems. Het bier dat de mensen aangeboden kregen was de originele Moutgaarden Clementus, het bier dat achteraf van naam moest veranderen.

De meeste activiteiten in Outgaarden worden naar later doorgeschoven. Zo zijn er dit jaar begin augustus geen dorpsfeesten. Ook het initiatief van een mogelijke wekelijkse zomerbar in de pastorietuin, gaat voorlopig niet door.

Lees meer over