Oude gebouwen van voormalige site Vandermolen in Hoegaarden afgebroken

9 mei 2021 | 00u32 | Gepost door christian.henn…
Sloopwerken aan de gang
Aan de hoek van de Tiensestraat en de Stoopkensstraat, op de terreinen van de voormalige winkel-toonzaal Vandermolen, zijn de slopingswerken al ver gevorderd, zowel van de toonzaal als de achterliggende bijgebouwen van de voormalige hoeve Den Enghel. Er komt een nieuwe Okay-winkel, een nieuwe buurtsupermarkt met parking, in de plaats. De site ziet er nu al heel ander uit dan voordien (foto).

Alle vergunningen voor de nieuwe buurtsupermarkt waren al in orde in maart 2020. Tegen einde 2020 moest de toonzaal Vandermolen verdwijnen, hetgeen ook gebeurd is. Deze verhuisde naar de Stoopkensstraat. Recent werd nog een naastliggend huis gekocht, om te slopen, zodat de parking vergroot kon worden. De sloop is nu aan de gang, daarna volgt de bouw van de winkel. De juiste planning is nog niet medegedeeld.

Over het woonproject aan de straatkant is veel minder duidelijkheid. Een was een vergunning afgeleverd voor renovatie van de voormalige brouwerijhoeve ‘Den Enghel’, tot commerciële ruimten en twee woningen evenals de nieuwbouw van drie woningen aan de Tiensestraat. Maar toen zette de Colruyt-groep Den Enghel opnieuw te koop, waardoor dit huis buiten het bouwproject valt. Afwachten hoe het bouwproject er uiteindelijk zal uitzien.

Lees meer over