Oud-schepen van Hoegaarden Fred Francart overleden

Fred Francart
Fred Francart (73j) is op 17 oktober na een slepende ziekte overleden. Hij was in een vorige legislatuur in Hoegaarden schepen voor Financiën, Onderwijs en Volksgezondheid, maar stopte einde 2018 met gemeentepolitiek.

Fred Francart was in het begin van de jaren ’90 CVP-voorzitter in Hoegaarden en was even vijf maanden gemeenteraadslid voor de CVP in 1995. Hij kwam van 2007 tot 2016 terug als schepen voor Financiën (CD&V) en was dan nog twee jaar gemeenteraadslid. Hij was een financieel expert die trachtte de intresten die de gemeente moet betalen zo laag mogelijk te houden. Op gebied van onderwijs nam hij in 2007 het dossier van de verbouwing van de hoofdschool in de Doelstraat over van zijn voorganger Willem Torry. Hij realiseerde ook de verhuis van de  twee hoogste leerjaren van de gemeenteschool naar de Polder, waar ondertussen sinds dit jaar nog nieuwe lokale bijgekomen zijn.

Bij zijn aftreden had hij de bevoegdheden financiën, onderwijs en volksgezondheid. Hij werd toen opgevolgd als schepen door Hans Decoster. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was Fred Francart geen kandidaat meer, maar hij bleef het beleid nog bijstaan met zijn financiële raad.

Fred Francart was gehuwd met Monique Vangrambesen en hij laat twee dochters en drie kleinkinderen achter.

Lees meer over