Opnieuw gemeenteraad in de Grand Cruzaal in Hoegaarden

2 februari 2021 | 14u54 | Gepost door christian.henn…
Veilig vergaderen in Grand Cruzaal
Op dinsdag 9 februari is er voor de derde maal een raadszitting in de ruime Grand Cruzaal van het gemeentehuis in Hoegaarden. Er is voldoende ruimte en verluchting en de ruimte werd goedgekeurd door de preventieadviseur van Interleuven. Vandaar dat het gemeentebestuur niet overschakelt naar een digitale gemeenteraad zoals van bij het begin gevraagd door de N-VA-fractie. De andere fracties verkiezen evenwel fysisch te vergaderen.

Op deze raadszitting worden een aantal belangrijke punten aangepakt. Zo wordt de online verkoop van het Kapittelhuys beslist. In het meerjarenplan van de gemeente moet die verkoop 880.000 euro opleveren, maar de schatting ligt bijna 400.000 euro lager. Daar zal online nog heel wat moeten bijkomen.

Verder op de agenda de waarborg van 643.000 euro voor een lening aan te gaan door Hockey in Hoegaarden. De hockeyclub wil het huidige terrein vernieuwen en een nieuw half terrein bijmaken, geschikt voor trainingen.

Tenslotte staat nog een renteloze lening van 450.000 euro voor SC Out-Hoegaarden op de agenda. Die moet dienen om de kleedkamers en de kantine te vernieuwen.

Lees meer over