Opmerkelijk: Den Repos vlakbij de grens met Hoegaarden nu weer te koop voor 225.000 euro

18 juni 2021 | 11u11 | Gepost door christian.henn…
Den Repos tussen vijver en Ravel
Het verhaal van Den Repos, de voormalige voetbalkantine van jeugdhuis de Klup in Zétrud-Lumay vlak over de taalgrens met Hoegaarden, is toch merkwaardig. Eerst werd het gebouw openbaar verkocht door de gemeente, maar nu staat het weer te koop op een immowebsite voor 225.000 euro.

Den Repos werd vorig jaar online verkocht voor 60.750 euro, terwijl het goed met kantine en 10 are grond geschat was op 15.000 euro. De gemeente Hoegaarden was tevreden, want de verkoop bracht viermaal zoveel op als geschat. Die 60.750 euro was al een behoorlijk bedrag voor een platen hok, waar nauwelijks nog iets goed aan is.

Nu staat het gebouw, op grondgebied van de Waalse gemeente Geldenaken, weer te koop voor 225.000 euro op Immoweb. Het gebouw wordt aangeprezen met 1000 M2 bewoonbare ruimte en 1000 m2 grond. Het gebouw is ideaal gesitueerd langs het Ravel-fietspad en een vijver, zo luidt de publiciteit, waarin ook staat dat het gebouw voorzien is van water, gas en elektriciteit. Dit terwijl er absoluut geen wateraansluiting is, laat staan een gasaansluiting.  Het wordt aangeprezen als een gebouw voor gemengd gebruik, gelegen in industriezone. Zien wie daarop biedt.

Geschiedenis van Den Repos

Het verhaal van de voetbalkantine begon in 1974 toen jeugdhuis de Klup op gronden van de Grand-Pont suikerfabriek, in Wallonië, een kantine bouwde, en een voetbalterrein aanlegde. In 1978 moest het voetbalveld plaats  ruimen voor een vijver. Onderhandelingen met de Grand-Pont suikerfabriek werden afgerond en de kantine bleef gespaard, dankzij een insprong van de vijverberm. In 1984 ging de Klup onderhandelen met het Bestuur der Wegen van Waals-Brabant over het geplande Ravel-fietspad, om een weg in gewapend beton te krijgen tot aan het voetbalterrein, en dat lukte.

In juli 1985, na de sluiting van de suikerfabriek, besliste de gemeente Hoegaarden deze site, op Waals grondgebied aan te kopen, met dus de kantine, de vijver en het voetbalveld. In januari 1993 werd de kantine van de Klup, na het stoppen van de voetbalactiviteiten, heropend als Den Repos, waar een hobbyclub actief was en dat bleef tot in 2019. Voor de Klup was Den Repos zowat een buitenverblijf. Begin 2019 werden de activiteiten van Den Repos overgeheveld naar het jeugdhuis zelf. In december 2019 besliste de gemeente de gronden aan Den Repos te verkopen en dit gebeurde dus vorig jaar online. Nu staat het gebouw weer te koop voor 225.000 euro.

Lees meer over