Op het Gemeenteplein van Hoegaarden worden weer cirkels getrokken

17 februari 2021 | 23u40 | Gepost door christian.henn…
Als steun voor de jongeren
Verleden zondag waren 54 mensen op het Gemeenteplein aanwezig om aan de beleidsmakers aandacht te vragen voor het psychische leed als gevolg van de coronamaatregelen. In de eerste plaats bij de jongeren. Dit wordt de komende weken herhaald.

In heel veel andere steden en dorpen in België vond de FB actie " trace ton cercle/teken je hart" navolging. In totaal 4500 mensen in bijna 300 steden en dorpen. “We willen dit deze zondag en andere zondagen herhalen zolang er geen reactie komt van onze beleidsmakers. We danken onze burgemeester Jean-Pierre Taverniers die opnieuw zijn goedkeuring gaf om deze zondag 21 februari de solidariteitsactie om 11u op het plein te laten plaats vinden.”

“ Het plein zal gedeeltelijk afgesloten zijn vanaf den Venetiaen tot aan de kerk. We zullen opnieuw de cirkels vooraf op de grond tekenen. We vragen aan iedereen om een mondmasker te dragen en de afstand van 1,5 meter te respecteren. Je kan ook een slogan zelf schrijven op een stuk karton of op de grond”, aldus Ellen Benaets, samen met Riet en Christine, initiatiefnemers.

 “Al de foto's worden doorgestuurd naar trace ton cercle / teken je hart en naar Premier Alexander De Croo. Wekelijks wordt het aantal betogers geteld en doorgegeven aan de verschillende regeringen. Vorige week kwamen vooral in Wallonië veel mensen op straat, de beweging is daar ook gestart. We hopen dat Vlaanderen komend weekend ook mee doet", aldus Ellen.

Lees meer over