Maria blaast 100 kaarsjes uit in Meldert

Maria viert 100ste verjaardag
Maria Hardiquest, door veel mensen ‘Pékke’ genoemd, werd geboren op 27 mei 1921 en ze vierde nu in Meldert aan de Kerselaarstraat haar 100ste verjaardag. Ze verblijft de laatste jaren bij Gaston Hendrickx en haar nicht Els Olemans, (foto) rechtover haar huis.

Maria werd geboren in Meldert, maar ze heeft haar moeder nooit gekend, want die overleed 8 dagen na haar geboorte. Ze werd opgevoed door een oudere zus en tantes. Ze huwde met René Taverniers uit Hoegaarden en het echtpaar ging in Tienen wonen. René was administrateur- generaal bij de belastingen en Maria was steeds huisvrouw. In Meldert, eveneens aan de Kerselaarstraat bouwden ze een huis, dat eerst diende als vakantiehuis, maar waar ze later zijn komen wonen. René Taverniers overleed in 1989.

“Maria is nog gezond. Ze drinkt en eet nog goed en leest ook nog de krant. Haar geheugen is wel wat verminderd, maar over vroeger praten kan ze nog goed. Praktisch iedereen in de familie noemt haar ‘Pékke’, maar ook veel anderen noemen haar zo”, aldus Gaston Hendrickx.

Lees meer over