Jeugdhuis de Klup al 10 jaar in de Tiensestraat in Hoegaarden

12 februari 2021 | 09u28 | Gepost door christian.henn…
Opening van de Klup 10 jaar geleden in de Tiensestraat
Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat jeugdhuis ‘de Klup’ in Hoegaarden met een openingsreceptie de nieuwe ruimte aan de Tiensestraat innam, met muziek en optredens van eigen dansers (foto). Het jeugdhuis viert dit jaar ook 55ste verjaardag, maar door corona is het jeugdhuis nog altijd gesloten en zijn er weinig activiteiten.

 “In 2020 maakten we een vervelend jaar mee. Vanaf de eerste lockdown tot begin oktober waren we dicht. En toen we na de verbouwingen open gingen in oktober, moesten we twee weken later weer sluiten”, zegt voorzitter Kim Hennuy. “Ik was secretaris van het jeugdhuis op het ogenblik dat we de overstap naar de Tiensestraat maakten. Het enige minpunt aan de nieuwe locatie was dat we niet meer zichtbaar in het dorpscentrum waren ”, aldus Kim Hennuy.

De Klup moest indertijd noodgedwongen verhuizen, omdat  er in 2008 een brandweerverslag kwam dat alle jeugdlokalen in Hoegaarden afkeurde. Voor de Klup, die in een particulier huis gevestigd was in de Doelstraat, waren de onkosten onoverkomelijk.  Op de bovenverdiepingen van het jeugdhuis was niemand meer toegelaten, en gelijkvloers mochten er nog hooguit 50 mensen binnen. Door het vrijkomen van de voormalige kantine van de sporthal, kon de Klup verhuizen naar een gemeentelijk gebouw, maar het was een zware beslissing het jeugdhuis in de Doelstraat te verlaten na 45 jaar.

“Ikzelf was er een aantal jaren tussenuit, maar begin vorig jaar werd ik voorzitter. Het is een vervelend jaar geworden, want er was op onze nieuwjaarsreceptie na, geen enkele gewone activiteit. We hadden wel onze ontbijt aan huis actie en het vakantiekamp in een veilige bubbel van 50. We hebben van de lockdown gebruik gemaakt om te verbouwen en de zaak volledig op te frissen. We hopen nu snel te kunnen heropenen”, besluit Kim.

Lees meer over