Hoegaards jeugdhuis op kamp in gebied vrij van overstromingen

Vertrek vakantiekamp de Klup
Voor de 52ste maal trekt jeugdhuis de Klup uit Hoegaarden op vakantiekamp naar het vakantiehuis Seeonee in Basse Monchenoule in de provincie Luxemburg. Twee jaar geleden werd de 50ste verjaardag nog uitbundig gevierd, vorig jaar was alleen een bubbel van 50 toegelaten, nu zijn er 60 kampdeelnemers, waarvan 43 kinderen.

Mario Decoster is kampleider: “Wat corona betreft hebben we testen bij. De begeleiders zijn getest, maar naar kinderen toe kun je het niet eisen. Maar als er iets gebeurt kunnen we onmiddellijk ingrijpen. De begeleiding trok eerst naar het vakantiekamp, maar van overstromingen hebben we in de onmiddellijke omgeving niets gezien. Het vakantiehuis staat een stuk hoger dan de straat, en van de wei hogerop komt er niets naar beneden. We hebben hier trouwens in al die jaren nooit wateroverlast gehad. De dichtstbijzijnde problemen situeerden zich in Aywaille.”

Lees verder onder de foto

Het vakantiehuis in Monchenoule

Het vakantiehuis Seeonee in Basse-Monchenoule, gehucht van de gemeente Manhay in de provincie Luxemburg, is in een halve eeuw voor vele Hoegaardiers een soort gehucht van Hoegaarden geworden. Hele generaties Hoegaardiers gingen mee op kamp, naar de bezoekdag, of met de fiets. Soms meer dan eenmaal per jaar.

Het afscheid van de kinderen aan het jeugdhuis naast de sporthal, gebeurde volledig coronaproof. Na het afscheid van de ouders volgde nog een groepsfoto en dan de afreis per autocar. Er is geen bezoekdag voorzien aan het kamp. De kinderen worden eveneens per autocar teruggebracht op 10 augustus.

Lees meer over