Harley Davidson Club Los Lagartos Belgium organiseert eerste Rock Meldert

12 mei 2022 | 13u28 | Gepost door christian.henn…
Passie voor hardrock foto© Los Lagartos

De regio is een nieuw festival rijker. Het wordt Rock Meldert georganiseerd in het gehucht Keulen van Meldert-Hoegaarden, op 27 augustus. De opbrengst gaat meteen naar het goede doel, namelijk CuperHeroes, een organisatie ontstaan als steun voor Senn uit Hoegaarden, een jongetje dat aan cerebrale parese lijdt.

De organisatie van het nieuwe festival is in handen van Los Lagartos, een Harley Davidson Club uit Ransberg bij Kortenaken, een vriendengroep met een gemeenschappelijke passie voor Harley Davidson-motoren en muziek. Daarom komen ze nu met een eigen festival, Rock Meldert, aan de hoeve Keulenhof in de Keulenstraat in Meldert.

 “We hopen na twee coronajaren om deze zomer opnieuw te knallen met een schitterend openluchtfestival”, aldus Pieter Stevens . Op de voorlopige line-up staan al zes bands uit het genre blues, rock en rockabilly: The Ragged Roses, DC Snakebuster & Half Blind Willy, Alain Louie & Les Talons Gitans, Wilk en ZZBob. Het festival wordt voorafgegaan door een barbecue van 12 tot 15 uur. Het festival zelf start om 14.30 uur en loopt tot ’s nachts, op zaterdag 27 augustus.

De opbrengst van dit festival is bestemd voor de vzw CuPerHeroes, een vzw gegroeid uit de actie ‘Alles voor Senn’. De nachtmerrie begon toen Senn, zoontje van Elke Janssens en Tom Luckermans zes maanden na zijn geboorte, einde 2017,  een virale infectie kreeg. Het kindje, nochtans in Gasthuisberg opgenomen kreeg ter plaatse een zuurstoftekort, met een hartinfarct en hersenschade tot gevolg. Omdat de therapieën voor Senn duur waren, werd de actie opgestart, en ondertussen met Cuperheroes doorgetrokken naar andere kinderen met cerebrale parese.

Info en tickets Rock Meldert:  https://www.loslagartosbelgium.be/rock-meldert

Lees meer over