Gemeenteplein Hoegaarden ziet actievoerders opkomen voor jongeren

14 februari 2021 | 14u59 | Gepost door christian.henn…
Actie voor jongeren
Zondagvoormiddag kwam op het Gemeenteplein van Hoegaarden meer dan 50 mensen samen om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren tijdens de coronacrisis. De gemeente had de toelating gegeven voor deze bijeenkomst en alles werd coronaproef georganiseerd.

“Er zullen varianten van het virus blijven ontstaan. We moeten ermee leren samenleven in plaats van het te willen controleren of verslaan. Ons gezond verstand gebruiken. Mensen motiveren om te werken aan hun natuurlijke immuniteit en zorgen voor de meest kwetsbaren onder ons, in plaats van deze aanhoudende maatregelen en de race naar groepsimmuniteit. Het wordt hoog tijd dat we onze samenleving weer kunnen beginnen opbouwen”; tot daar de oproep die dus in Hoegaarden meer dan 50 mensen bijeenbracht.

Deze actie werd  georganiseerd door twee mensen uit Wallonië. Zij riepen op om actie te voeren op alle pleinen van ons land. “De actie heet: "Trace ton cercle/Teken je hart". We komen samen om een vreedzaam maar krachtig signaal te geven. We tekenen zondag op het plein met een krijtje een cirkel van anderhalve meter en gaan er middenin staan. Hopelijk verschijnen er zoveel cirkels dat onze regeringen ze niet kunnen negeren. Op dit moment hebben al een 2000-tal mensen in ons land aangegeven dat ze meedoen, voorlopig voornamelijk in Wallonië. Wij willen de actie graag ook overbrengen naar Vlaanderen. Hopelijk beseffen meer en meer mensen dat het huidige angst- en controle beleid meer kwaad dan goed doet. Nooit waren er zoveel aanmeldingen in de bijzondere jeugdzorg, nooit hadden psychologen en psychiaters zoveel werk. De eenzaamheid en wanhoop bij jongeren, maar ook bij andere leeftijdsgroepen, is groter dan ooit en richt heel veel psychische schade aan. Voor sommige jongeren is het al te laat. We kunnen niet langer machteloos blijven toekijken. Het is tijd om op te staan”, aldus de actievoerders.

Lees meer over