Gemeente Hoegaarden stuurt regenboogbeleid bij

4 juni 2021 | 10u20 | Gepost door christian.henn…
Werken aan regenboogbeleid
Op vraag van de N-VA-oppositie kwam het Regenboogbeleid ter sprake op de raadszitting in Hoegaarden. De N-VA vraagt daar het hele jaar door aan te werken. “We hebben nog deze maand een afspraak gemaakt met de voorzitter van het Regenbooghuis”, antwoordde burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).

We zijn twee maanden geleden gecontacteerd door UniQue, het Vlaams-Brabantse Regenbooghuis. Ze bezorgden ons een studie over het Regenboogbeleid in Vlaamse steden en Gemeenten. De pagina van de gemeente Hoegaarden was spijtig genoeg helemaal blanco. We hadden graag enkele voorstellen gedaan op de gemeenteraad van 11 mei, mooi op tijd voor de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie. Maar uiteindelijk maak het niet uit wanneer we dit doen, want er moet een heel jaar door gewerkt worden aan een regenboogbeleid”, aldus N-VA-raadslid Philip Collaers.

 De N-VA wil inzetten op informatiesessies en educatieve mappen voor scholen, het
opnemen van de contactgegevens van de roze huizen en de landelijke holebi– en transgenderoganisaties in de communicatie van de gemeente Hoegaarden, het opnemen van de contactgegevens van Lumi in de communicatie van de gemeente Hoegaarden, werken aan zichtbaarheid van holebi’s en transgenders via cultuur, het plaatsen van een regenboogzebrapad (foto)  in centrum Hoegaarden, en aandacht voor de situatie van oudere holebi’s en transgenders.

De komende raadszitting in Hoegaarden vindt plaats op 22 juni. Misschien krijgen de raadsleden dan al feedback van het onderhoud van het bestuur met de voorzitter van het Regenbooghuis.

Lees meer over