Geen EK op groot scherm op het Gemeenteplein van Hoegaarden

Geen EK op groot scherm in Hoegaarden
Het was al een gewoonte geworden in Hoegaarden op het Gemeenteplein, de Plèk in de volksmond, bij de vorige WK’s en EK’s dat de wedstrijden van de Rode Duivels gevolgd werden op groot scherm. “Dit jaar kan het niet. Het is met spijt in het hart dat ik dit niet kan organiseren. Van in 1994 tot nu heb ik steeds voor een groot scherm gezorgd bij tornooien van de Rode Duivels, eerst in Haasrode, daarna in Hoegaarden. Nu dus niet”, vertelt organisator Paul ‘Toets’ Thielemans.

De vorige twee WK’s en EK’s in Hoegaarden werden door Toets van Den Venetiaen georganiseerd op het Gemeenteplein, met telkens een grote volkstoeloop. (foto)

“Dit jaar kan het niet omdat de regels te omslachtig zijn. We hebben wel de ruimte, maar wij moeten het horecaprotocol volgen, we zijn geen evenementenbureau. Dus mogen er maar vier mensen aan een tafeltje zitten. Dat is nog doenbaar, maar de mensen moeten blijven zitten en wij moeten de drank brengen. Ze mogen dus zelf niets gaan afhalen. Je moet ook de ruimte volledig kunnen afschermen, zodat alleen de mensen die zitten het kunnen zien. Omdat dit moeilijk ligt hebben we beslist het niet te laten plaats vinden, met spijt in het hart. We zullen wel een paar TV-schermen op ons terras plaatsen”, zegt Toets.

Of er in augustus ‘Plèkmuziek’ komt,  jaarlijkse georganiseerd elke donderdag tijdens de maand augustus op het Gemeenteplein, is nog niet zeker, Toets hoopt alvast dat het kan. “Tegen dan zullen er wel meer versoepelingen zijn. Onze optredens trekken telkens een 500-tal mensen aan en dat lijkt mij nog beheersbaar. Alles zal afhangen van de evolutie van de coronamaatregelen."

Lees meer over