Feniks Hoegaarden hervat repetities na 33 weken onderbreking

De start van de muziekrepetities
“We zijn terug vertrokken met de repetities van het harmonieorkest. Corona heeft één ding duidelijk gemaakt: muziek spelen is vooral leuk wanneer je dat samen met andere muzikanten kan doen. Muzikanten, die met ons de gezellige sfeer willen proeven, zijn op donderdagavond welkom in 't Paenhuys in Hoegaarden”, aldus Peter Laermans, na een jaar vol coronamaatregelen.

Eindelijk, na 33 weken, kon het Feniks harmonieorkest de draad weer oppikken en starten met repetities (foto Feniks) op de bovenverdieping van ontmoetingscentrum ’t Paenhuys.

Voor Feniks Hoegaarden was 2020-2021 een bewogen periode. In het voorjaar 2020 werd het afscheid van dirigent Jeroen Bavin aangekondigd op het concert ‘Femmes Fatales’, dat volledig klaar was, maar door COVID-19 moest worden afgelast. Daarna volgde de eerste lockdown en de zoektocht naar een nieuwe dirigent die gevonden werd in de persoon van Hans Wuestenberg.

In juli 2020 was er de herstart van het harmonieorkest met de nieuwe dirigent, maar dan volgden weer de coronamaatregelen waardoor de repetities 33 weken werden onderbroken. Hopelijk nu een definitieve start.

Lees meer over