Elke week actie voor jongeren in Hoegaarden tot het beleid reageert

21 februari 2021 | 14u27 | Gepost door christian.henn…
Voor de jongeren
Voor de tweede zondag op rij kwamen mensen op het Gemeenteplein van Hoegaarden actie voeren om aandacht te vragen voor het psychische leed van jongeren in deze coronatijden. Ditmaal kwamen er een 40-tal actievoerders opdagen, maar was er ook begeleiding met muziek. Het is de bedoeling elke zondag om 11 uur actie te voeren tot het beleid reageert.

Initiatiefnemers in Hoegaarden zijn Ellen Benaets, Christine Bulckaert en Riet Nackaerts. De actie trace ton cercle/teken je hart is opgestart in Wallonië, maar de actievoerders hopen dit zoveel mogelijk ook in Vlaanderen door te trekken.

“De cirkels die we op het Gemeenteplein trekken hebben een symbolische betekenis: de cirkel als rand van de afgrond waar we staan, als teken van verbintenis en ook om de veilige afstand van elkaar te bewaren. We hopen dat onze beleidsmensen de mensen wat meer vertrouwen schenken en rekenen op hun gezond verstand”.

“De coronamaatregelen zijn overdreven. Natuurlijk moeten wij de zwakkeren en de ouderen beschermen, maar dat mag niet ten koste gaan van de jongeren, die nu de broodnodige contacten missen en een stuk van hun leven. De maatregelen werden genomen voor de gezondheid, maar brengen ondertussen schade toe aan de psychische gezondheid van de mensen.”, aldus Ellen Benaets.

Voor het eerst was er ook muzikale omlijsting bij de actie door de djembé spelers van het Paenhuys en de leiders van het kinderkoor. De liedjes ‘Ad on me’ en ‘Lead on me’ werden gezongen.

Lees meer over