Einde werken Kauterhof in Hoegaarden voorzien voor 20 december

1 oktober 2021 | 10u48 | Gepost door christian.henn…
Kauterhof gedeeltelijk klaar
Al sinds april zijn Meldert en Hauthem afgesloten van Hoegaarden omdat er rioleringswerken uitgevoerd worden aan de Kauterhof de één kilometer lange helling tussen Hoegaarden en Hauthem. Alles zit perfect op schema en tegen het bouwverlof van december moeten de werken klaar zijn.

De strook van het middenstuk tot boven aan de Kauterhof is al gekasseid. (foto J. Lauwerijs) De rioleringen steken er overal in, maar in het benedenstuk moeten nog enkele aansluitingen gebeuren. Daarna worden de betonstroken in het onderste stuk aangelegd tot aan het kruispunt met de ‘Sluppe’ richting Zavelputstraat. Het stuk van dat kruispunt tot aan de Stoopkensstraat is al een tijdje klaar.

Rond 19 en 20 oktober wordt beton gelegd op het kruispunt van het middenstuk, waar de Kauterhof de Brouwerij Loriersstraat kruist. Het stuk van boven aan de berg tot aan de korte helling om Hauthem binnen te rijden komt in asfalt. Daar gebeuren ook nog werken aan de voetpaden. In Hauthem zelf zijn de werken ondertussen gerond.

Lees meer over