Eén, twee, of drie uitgangen aan de Grand Cruzaal in Hoegaarden?

15 februari 2021 | 09u29 | Gepost door christian.henn…
De Grand Cruzaal op de tweede verdieping
N-VA Hoegaarden heeft klacht ingediend bij het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, tegen de fysieke raadszittingen in Hoegaarden. De enige reactie hierop van burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) was één zinnetje bij het afsluiten van de raadszitting: “Ik excuseer mij voor de kleine leugen die ik verteld heb op de radio. Er zijn namelijk niet twee, maar drie uitgangen aan de Grand Cruzaal”.

De N-VA-fractie heeft al sinds de raadszitting van december geprotesteerd tegen de fysieke raadszittingen die in Hoegaarden plaats vinden in de Grand Cruzaal van het gemeentehuis, omdat ze die onveilig vinden. De ruime Grand Cruzaal bevindt zich op de 2de verdieping van het gemeentehuis (foto). In december bleef de volledige N-VA-fractie weg, in januari en februari nog alleen raadslid Philip Collaers.

Toen N-VA-raadslid Liselore Fuchs de klacht omschreef en verwees naar een radio-interview met de burgemeester voegde ze er een zinnetje aan toe:   ‘Let ook op het (kleine) leugentje van de burgemeester in zijn interview aan Radio 2: hij beweert dat er twee ingangen zijn aan de zaal. Wij weten uiteraard allemaal dat het niet waar is,’ doelend op slechts één uitgang.

Dat zinnetje deed de burgemeester reageren en hij wees zo subtiel op de drie uitgangen van de Grand Cruzaal. Via twee nooduitgangen kan men inderdaad vrij over het dak van het gemeentehuis wandelen, en zo de hoofduitgang langs de andere kant bereiken. Tijdens de raadszittingen staan de drie uitgangen telkens open voor verluchting.

Lees meer over